Zalm met spinazie en een linussausje
Steven Van Hellemont • 7 maart 2023
Met kappertjes, verse kervel en bieslook, gecombineerd met in de schil gekookte aardappel.
Voor 4 personen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 2 klontjes boter
- 2 dl visfumet
- 2 dl gevogeltebouillon
- 1 flesje Linus Pils
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 dl room
- 1 eetlepel kappertjes
- olijfolie
- 800g zalm
- 500g verse spinazie
- 1 sjallot
- 2 eetlepels verse bieslook
- 2 eetlepels verse kervel
- Peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui en de look fijn en fruit deze in een klontje boter.
- Giet er de gevogeltebouillon, de visfumet, het flesje Linus Pils en de azijn bij en laat tot de helft inkoken.
- Roer er de room door en laat nog even inkoken. Roer er vervolgens de kappertjes en een klontje koude boter door.
- Snij de zalm in 4 porties en bak deze in een scheut olijfolie. Breng de zalm royaal op smaak met peper en zout.
- Blancheer de spinazie kort in gezouten water en knijp deze uit.
- Snipper de sjalot fijn en fruit aan in wat olijfolie. Roerbak de spinazie er 1 minuut door en haal de pan van het vuur.
- Snipper de verse kruiden en roer deze door de warme saus.
- Schep de spinazie en de zalm op de borden. Lepel de saus erover en serveer met (in de schil) gekookte aardappelen.
! Serveer met een Linus Pils !
Smakelijk !!